След серия скандали около ремонтите в центъра на София лабораторни анализи

...
След серия скандали около ремонтите в центъра на София лабораторни анализи
Коментари Харесай

Проби от ремонта на жълтите павета и "Графа" отиват на изпит

След серия кавги към ремонтите в центъра на София лабораторни разбори ще помогат да се оцени качеството на осъществяването. От Министерството на районното развиване оповестиха, че взетите в петък през нощта и в събота проби от " жълтите павета " и ул. " Граф Игнаниев " ще бъдат изследвани в НИСИ - Научноизследователския строителен институт. Очаква се резултатите да бъдат подготвени до 25 дни.

" Пробовземането " е извършено със профилирана техника и има за цел изпитването на качеството на осъществените ремонтни действия, се показва в прессъобщение на министерството.  От Министерство на регионалното развитие са изпратили и фотоси от двете площадки - обекти на инспекцията.  



Само преди дни министър Иван Шишков и кметът на София Йорданка Фандъкова бяха на ревизия на обезобразения след ремонта участък от бул. " Цар Освободител ". Фандъкова призна, че жълтите плочки - знак на столицата, са подредени по безразсъден метод, и се зарече да не позволява повече такива " опити ". 

Министър Шишков пък загатна, че в случай че ремонтите работи не са изпълнени качествено, може да последва орязване на плащането им.  Обновяването на сърцето на София се прави с пари от ЕС - то е план, финансиран със средства от Оперативната стратегия " Регионално развиване ".

Освен че се прочу с недостатъци и явлението " ремонт на ремонта ", планът се движи с голямо забавяне, а периодите за потребление на европарите изтичат.  Наскоро служебният отраслов министър изясни, че не желае да санкционира софиянци поради неспособността на локалната власт, само че ситуацията е тежко: " Проблемът е доста сериозен.  - беше до март, удължихме го, с цел да не загубим европейските пари. За месец и половина не получихме отговор – има ли проблем в плана, има ли проблем в строителството, в кого е казусът, с цел да се случва това. Жълтите павета са пред очите на всички нас, които обичаме София. Ние не желаеме да наложим финансова промяна на София, тъй като ще накажем София, а не Фандъкова. Аз не желая да наказваме София, а да бъдат приключени плановете ", разясни арх. Шишков преди седмица. 

Темата за вероятно орязване на парите ще пристигна на дневен ред, откакто приключат проучванията на взетите проби. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР